LO og NHO anbefaler nytt enøk-mål og økt økonomisk støtte til alle enøk-tiltak

Norge har undervurdert betydningen av energieffektivisering, slår LO og NHO fast i ny strategi. Nå anbefaler de regjeringen å sette et nytt mål for energibruk i bygg og økt økonomisk støtte til alle typer enøk-tiltak i alle typer bygg, for å nå målet.

I januar inngikk olje- og energiminister Terje Aasland (Ap), LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-leder Ole Erik Almlid en kraftallianse, kalt Kraftløftet. Nå har LO og NHO lansert en ny nasjonal strategi om energieffektivisering og lokal solproduksjon som en del av Kraftløftet.
I januar inngikk olje- og energiminister Terje Aasland (Ap), LO-leder Peggy Hessen Følsvik og NHO-leder Ole Erik Almlid en kraftallianse, kalt Kraftløftet. Nå har LO og NHO lansert en ny nasjonal strategi om energieffektivisering og lokal solproduksjon som en del av Kraftløftet.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Elisabeth Bergskaug

I januar gikk LO, NHO og Olje- og energidepartementet sammen om en ny kraftallianse, kalt Kraftløftet, med mål om å sikre god tilgang på fornybar kraft til konkurransedyktige priser i Norge fram mot 2030.

Som en del av Kraftløftet, lanserte LO og NHO tirsdag en felles nasjonal strategi for energieffektivisering og solenergi på bygg, som skal bedre kraftbalansen i 2030.

I strategien ber LO og NHO regjeringen sette følgende mål:

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00