Om  
Karoline Andaur

WWF-sjefen er ny styreleder i GRID-Arendal 

Karoline Andaur, leder i WWF Verdens naturfond, har erstattet Jan-Gunnar Winther som styreleder for stiftelsen GRID-Arendal, og tiltrådte 1. januar. 

WWF-leder Karoline Andaur er ny styreleder i GRID-Arendal.
WWF-leder Karoline Andaur er ny styreleder i GRID-Arendal.Foto: Elin Eike Worren / WWF Verdens naturfond
Elisabeth Bergskaug

– Vi er veldig glade for at Karoline nå trer inn i rollen som styreleder av GRID-Arendal. Hun bringer med seg tung kompetanse, genuint engasjement og et stort nettverk i Norge og internasjonalt, som uten tvil vil styrke GRID-Arendals arbeid, sier administrerende direktør Karen Landmark, i en kommentar til Altinget. 

– Som nestleder i styret de siste årene, kjenner Karoline oss godt. Vi ser frem til godt og tett samarbeid videre, fortsetter Landmark.

Karoline Andaur leder til daglig WWF Verdens naturfond, en miljøorganisasjon hun har jobbet i siden 2009.

GRID-Arendal er en stiftelse etablert av Miljøverndepartementet i 1989 for å støtte arbeidet til FNs miljøprogram UNEP. Stiftelsen samler inn og lager miljøinformasjon, kommunikasjonsprodukter og –tjenester for å styrke kapasiteten til miljøforvaltningen og hjelpe beslutningstakere å ta bærekraftige beslutninger. 

Styret i GRID-Arendal utpekes av Klima- og miljødepartementet, og sitter for 3 år av gangen. Andaur har tidligere vært nestleder i styret, som i forrige periode ble ledet av polarforsker og prorektor for forskning og utvikling ved Universitetet i Tromsø, Jan-Gunnar Winther. 

Resten av styret består nå av økonomisjef i Miljødirektoratet Guri Enodd Hope, direktør for Bjerknessenteret Helga Kikki Flesche Kleiven, seniorforsker Cecilie Mauritzen ved Meteorologisk Institutt, forskningssekretær ved Formas Magnus Tannerfeldt, samt ansattrepresentantene Lars Stordal og Hasan Abbas.

Les også

 

 

Omtalte personer

Karoline Andaur

Generalsekretær, WWF Verdens naturfond
master, sosialantropologi (Universitetet i Oslo, 2006)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00