Om  
Astrid Hoem

AUF-lederen gir seg: – Det føles riktig nå

Astrid Hoem har ledet AUF i fire år. Nå bekrefter hun at hun går av som leder på landsmøtet i oktober, skriver VG. 

INGEN PLANER OM TINGET: Astrid Hoem har ingen planer om å gå for stortingsplass fra 2025, sier hun til VG.
INGEN PLANER OM TINGET: Astrid Hoem har ingen planer om å gå for stortingsplass fra 2025, sier hun til VG.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Eira Lie Jor

– Det er ikke noe drama knyttet til dette. Det føles riktig nå. Selv om AUF har vært mitt hjem halve livet mitt, og det selvfølgelig blir trist og vemodig å si takk for nå i oktober, sier Astrid Hoem (29) til VG. 

Hun har ledet AUF, ungdomspartiet til Arbeiderpartiet, de siste fire årene. Hun sier til VG at hun ikke vet hvor veien går videre, men at hun ikke har noen planer om å ta plass på Stortinget etter valget 2025. 

– Åse Kristin Ask Bakke er den yngste faste innvalgte på Stortinget, AUFer og fra fylket mitt. Hun gjør en god jobb og jeg håper hun fortsetter på Stortinget. Jeg planlegger ikke for stortingsnominasjon, men skal krige for at vi vinner valget i 2025, sier hun. 

Arbeiderpartiet sliter på målingene og regjeringen Støre har ikke nødvendigvis mye medvind om dagen. AUF gjorde heller ikke et strålende skolevalg forrige høst. Hoem tror det handler om politikk, ikke person. 

– Jeg tror også det dreier seg om folk har tillit til regjeringsprosjektet og den politikken vi fører. Da må Ap ha et tydeligere politisk prosjekt.

Les også

Omtalte personer

Astrid Hoem

Leder, Arbeidernes ungdomsfylking
Bachelor, utviklingsstudier med fordypning i samfunnsgeografi (Universitetet i Oslo, 2017)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024