Om  
Ane Breivik

Gir seg som Unge Venstre-leder – vil på Stortinget

Ane Breivik skriver på Facebook at hun gir seg som leder i Unge Venstre. Samtidig lanserer hun sitt eget stortingskandidatur. 

VIL PÅ TINGET: «Dersom jeg får tillit i mitt hjemfylke Akershus, hadde det vært en stor ære å representere Venstre på Stortinget», skriver Ane Breivik på Facebook. 
VIL PÅ TINGET: «Dersom jeg får tillit i mitt hjemfylke Akershus, hadde det vært en stor ære å representere Venstre på Stortinget», skriver Ane Breivik på Facebook. Foto: Magnus Hundvin/Unge Venstre
Eira Lie Jor

«Jeg har ledet Unge Venstre siden november 2021. Nå er jeg klar for å gi stafettpinnen videre. Det betyr at jeg ikke kommer til å ta gjenvalg ved høstens landsmøte», skriver Ane Breivik på sin Facebook-profil. 

Samtidig skriver hun at hun ønsker å fortsette i politikken og stiller seg til disposisjon for nominasjonskomiteen i Akershus Venstre. Der står Abid Raja som toppkandidat for denne perioden. 

«Dersom jeg får tillit i mitt hjemfylke Akershus, hadde det vært en stor ære å representere Venstre på Stortinget», skriver hun. 

I et intervju med TV 2 understreker hun at det ikke er aktuelt for henne å utfordre Raja om han ønsker renominasjon til førsteplassen på lista. På enkelte målinger har Venstre inne to kandidater fra Akershus. 

Breivik har samtidig høye ambisjoner for det politiske arbeidet. I Facebook-innlegget trekker hun fram blant annet at hun ønsker en folkeavstemming om norsk EU-medlemskap. 

«Demografiske endringer tvinger frem endringer i velferds- og helsesystemet vårt. Og vi har fortsatt et stort og uforløst potensiale i å effektivisere og avbyråkratisere offentlig sektor. Den geopolitiske situasjonen gjør at vi bør knytte oss nærmere våre allierte, nabolandene våre, de vi deler verdier med. Selv ble jeg født fire år etter folkeavstemningen i 1994. I løpet av neste stortingsperiode vil jeg få fortgang i EU-spørsmålet», skriver hun og legger til: 

«Klimakrisen nødvendiggjør at vi bygger ut mer fornybar energi og elektrifiserer større deler av samfunnet vårt. Vi må vende om på ruspolitikken vår. Norge bør gjennomføre en rusreform som går fra straff til hjelp. Og en borgerlig regjering bør utrede regulert omsetning av cannabis«, skriver hun videre. 

 

Les også

Omtalte personer

Ane Breivik

Leder, Unge Venstre
studier i rettsvitenskap (Universitetet i Bergen)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024