Kraftig Høyre-fall på ny måling. – Partiet må bestemme om belastningen er for stor, sier Solberg

Altingets partibarometer viser en kraftig tilbakegang for Høyre i oktober. Partileder Erna Solberg avviser ikke at Finnes-saken påvirker Høyres oppslutning, men avviser på det sterkeste at hun setter seg selv foran partiet. 

– Insinuasjoner om at
jeg setter meg selv foran partiet, vil jeg sterkt avvise. Da hadde jeg ikke
vært partileder i dag, sier Erna Solberg til Altinget.
– Insinuasjoner om at jeg setter meg selv foran partiet, vil jeg sterkt avvise. Da hadde jeg ikke vært partileder i dag, sier Erna Solberg til Altinget.Foto: Arthur J. Cammelbeeck
Hans Andreas Starheim

Partibarometeret som Opinion har gjort for Altinget og ABC Nyheter for oktober, viser en markant tilbakegang for Høyre i forhold til forrige måling. Partiet faller fra 30 til 25,6 prosent, og lander med dette på sitt svakeste resultat siden Altinget startet med stortingsmålinger i fjor høst. 

Målingen er tatt opp etter flere uker med mediestøy rundt partileder Erna Solberg og hennes håndtering av ektemannen Sindre Finnes’ aksjehandler da hun var statsminister. Overfor Altinget avviser hun ikke at dette har hatt en innvirkning på målingene, men hun mener likevel ikke at denne målingen er spesielt dramatisk for hennes parti.

– Dette er fremdeles en veldig god meningsmåling for Høyre. Dette ligger på valgresultatet vårt på kommunevalget, sier Erna Solberg til Altinget. Ved kommunevalget fikk Høyre 25,9 prosent, mens de ved Stortingsvalget i 2021 endte på 20,4 prosent. 

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00