Om  
Jarle Roheim Håkonsen

Forlater Arbeiderpartiets stortingssgruppe

Etter fem år i jobben forlater tidligere NRK-journalist Jarle Roheim Håkonsen jobben som kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe. Han går nå til stillingen som direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i IKT Norge.

Jarle Roheim Håkonsen, her sammen med statsminister Jonas Gahr Støre i valgkampen i 2019, slutter i jobben som kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiets stortingsgruppe.
Jarle Roheim Håkonsen, her sammen med statsminister Jonas Gahr Støre i valgkampen i 2019, slutter i jobben som kommunikasjonssjef for Arbeiderpartiets stortingsgruppe.Foto: Terje Pedersen / NTB
Hans Andreas Starheim

Jarle Roheim Håkonsen (54) har ledet kommunikasjonsarbeidet for Arbeiderpartiets stortingsgruppe siden 2018. Nå trer han i stedet inn i rollen som direktør for næringspolitikk og kommunikasjon i IKT-Norge. Det skriver IKT Norge i en pressemelding.

Før han gikk over til politikken hadde Håkonsen en 22 år lang karriere bak seg som journalist og programleder i NRK. Der var han blant annet nyhetsanker i Dagsrevyen, han ledet debattprogrammet Standpunkt, og var NRKs korrespondent i Brüssel i tre år. Han ledet også NRKs valgsendinger så sent som året før han begynte å jobbe for Arbeiderpartiet.

– Håkonsens lange og solide erfaring fra både journalistikk, internasjonal og norsk politikk gjør dette til en meget god ansettelse for oss, sier administrerende direktør for IKT-Norge Øyvind Husby i pressemeldingen.

– Gøy og frustrerende

I et innlegg på Facebook kaller Roheim Håkosen jobben han går til i IKT-Norge en «super-miks av en jobb», som kombinerer politikk og kommunikasjon med kunstig intelligens og digitalisering.

Han omtaler samtidig de drøye fem årene i Arbeiderpartiet som gøy og frustrerende om en annen.

– Gøy å bidra til valgseier i 2021, frustrerende hvor fort ting kan snu – mest på grunn av ting man ikke kontrollerer.

Roheim Håkonsen starter i den nye jobben allerede i midten av februar, ifølge NTB.

Han overtar jobben etter Geir Olsen, som slutter i IKT Norge for å vende tilbake til Venstres stortingsgruppe.

 

Omtalte personer

Jarle Roheim Håkonsen

Direktør for næringspolitikk og kommunikasjon, IKT-Norge

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00