Om  
Henrik Asheim

Henrik Asheim ønsker gjenvalg til Stortinget

Høyre-nestlederen har tatt en runde med kjæresten.

Høyres Henrik Asheim ønsker gjenvalg til Stortinget.
Høyres Henrik Asheim ønsker gjenvalg til Stortinget.Foto: Terje Pedersen/NTB
Frode Andresen

Høyre-nestleder og mangeårig stortingsrepresentant Henrik Asheim opplyser til VG at han stiller seg til disposisjon for nominasjonskomiteen til Akershus Høyre.

– Jeg tok jo en runde med kjæresten, for sikkerhets skyld, men han var klar på at det er mitt valg og at han vil støtte det uansett, sier han.

Dermed gjør Asheim det motsatte av nestleder-kollega Tina Bru, som tidligere i år opplyste til samme avis at hun ville prioritere familien og ikke ta gjenvalg til Stortinget i 2025.

Også tidligere Høyre-nestleder Jan Tore Sanner har varslet at han ikke ønsker gjenvalg, og konkurrerer nå om å bli statsforvalter i Østfold, Buskerud, Oslo og Akershus.

Asheim sitter i Arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget, og var blant annet aktiv i forhandlingene om nytt pensjonsforlik.

40-åringen er også blant dem som nevnes hyppigst når det spekuleres på hvem som skal overta etter partileder Erna Solberg.

Les også

Omtalte personer

Henrik Asheim

1. nestleder og 2. parlamentariske nestleder i Høyre, stortingsrepresentant Akershus, medlem, Arbeids- og sosialkomiteen
Retorikk, kommunikasjon og ledelse (BI, 2013)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024