Om  
Ola Svenneby

Starter ny periode med protest-utmeldinger

Ola Svenneby ble gjenvalgt som Unge Høyre-leder under helgens landsmøte, der et kontroversielt innvandringsvedtak førte til protest. 

Ola Svenneby skal lede Unge Høyre i en periode til. 
Ola Svenneby skal lede Unge Høyre i en periode til. Foto: Heiko Junge / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

Svenneby ble enstemmig gjenvalgt som ungdomspartileder, og takket for tilliten. 

Styret vil for øvrig bestå av Oda Sivertsen (1. nestleder), Nicolai Østeby (2. nestleder), Sondre Hillestad, Maria Munkhaug, Sivert Leirbakk og Lise Amalie Christensen.

I en pressemelding sier Svenneby at hans viktigste oppgave er å sørge for at Unge Høyre vise lederskap.

– Vi må vise det lederskapet som trengs, slik at Høyre gjør det som skal til for å svare ut utfordringene vi kommer til å møte. Enten det er en ny økonomisk politikk, en reorientering i utenrikspolitikken eller en bedre skolepolitikk, sa en glad nyvalgt Svenneby i en pressemelding lørdag kveld.

Stans i mottak av kvoteflyktninger

Et av vedtakene ungdomspartiet gikk inn for i helgen, var en innstramming av mottak av kvoteflyktninger. Dette skapte stor motstand. 

Ungdomspartiet ønsker å avslutte mottak av kvoteflyktninger «så lenge Norge har et integreringsetterslep». Ungdomspartiet vil også gi midlertidig opphold fremfor permanent opphold, skriver VG søndag.

I avisen sier bystyrerepresentantene Arina Aamir (18) og Jenny Helene Syse (22) i Oslo for Høyre at de vil melde seg ut av Unge Høyre i protest mot vedtaket. De vil fortsette å være medlemmer i moderpartiet. 

– Det er ikke politikk jeg kan stå for, og derfor har jeg meldt meg ut. Og det er ikke noe Oslo Høyre eller Høyre står for heller, sier Aamir til NRK søndag. 

Unge Høyre-leder Ola Svenneby vedgår at vedtaket er kontroversielt, men sier at dagens system ikke fungerer.

– I stedet må vi hjelpe i nærområdene, og der det ikke er mulig, i tredjeland som asylprogrammet til Storbritannia i Rwanda, sier han til VG. 

Fortsatt vern av LoVeSe

I forkant av landsmøtet var det debatt om ungdomspartiet skulle gå inn for å ta omkamp i spørsmålet om å åpne for konsekvensutredning i LoVeSe. Men dette ble nedstemt på landsmøtet. 

I innstillingen til nytt program var formuleringen om vern av LoVeSe fjernet, men et forslag fra Akershus Unge Høyre om å opprettholde vern ble vedtatt av landsmøtet lørdag, skriver NRK.

Omtalte personer

Ola Svenneby

Leder, Unge Høyres Landsforbund, Vararepresentant nr. 2, Hedmark (H)
Samfunnsøkonomi (Universitetet i Oslo, pågående)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024