Altinget åpner ny nisjeavis om forsvarspolitikk

Altinget Forsvar blir avisens sjette fagpolitiske nisjeavis. Christina Guldstad blir nisjeredaktør. Første nyhetsbrev sendes ut 2. mai, dagen før Forsvarskommisjonen legger frem sin rapport. 

Christina Guldstad blir nisjeredaktør for Altinget Forsvar, som lanseres 2. mai. Sjefredaktør i Altinget, Veslemøy Østrem, ser frem til å få en kontinuerlig og faktabasert dekning av norsk og internasjonal forsvarspolitikk. 
Christina Guldstad blir nisjeredaktør for Altinget Forsvar, som lanseres 2. mai. Sjefredaktør i Altinget, Veslemøy Østrem, ser frem til å få en kontinuerlig og faktabasert dekning av norsk og internasjonal forsvarspolitikk. Foto: Ada Strømme Hoff/Altinget

Tirsdag 2. mai sendes Altinget Forsvars første nyhetsbrev ut til politikkinteresserte lesere. Dette blir avisens sjette nisje.

– Helt fra oppstarten i oktober 2022 har vi sett behovet for en fagpolitisk nisjeavis om forsvarspolitikk. Dette feltet er høyaktuelt, både fra et norsk og et internasjonalt perspektiv. Forsvaret både i Norge, Nato og EU står foran store omstillinger som vil prege den politiske debatten og og kreve tøffe politiske prioriteringer. Det vil vi være tett på, sier sjefredaktør Veslemøy Østrem i Altinget.

Forsvarspolitikk er demokratipolitikk, men handler også om økonomi, makt, næringsliv, teknologi – og storpolitikk.

Veslemøy Østrem
Sjefredaktør, Altinget
Altinget Forsvar vil følge norsk og internasjonal forsvars- og sikkerhetspolitikk tett. Våre naboland Sverige og Finland er på vei inn i Nato, og Arktisk og EUs rolle i forsvars- og sikkerhetspolitikk er blitt mer sentral. 

– Altinget har med sine dyktige forsvarsjournalister i Norge, Sverige, Danmark og Brussel en unik mulighet til å bringe et nordiske perspektiv til sine lesere, fremholder Østrem. 

Altinget er en rendyrket politisk nettavis som ble etablert i Danmark i 2000. Avisen er partipolitisk uavhengig og er opptatt av å skrive faktabasert og analytisk om pågående politiske prosesser.

Fakta
 • Altinget er en rendyrket politisk nettavis som kommer ut i Danmark, Sverige og Norge. Norske Altinget ble lansert 3. oktober 2022.
 • Altinget eies av Alrow Media. Medieselskapet består av Altinget Danmark, Sverige og Norge, den uavhengige tenketanken og ukeavisen Mandag Morgen, samt konferanse- og nettverksvirksomheten Altinget Arena.
 • Altinget er partipolitisk nøytralt.
 • Altingets redaksjon holder til i Akersgata.
 • Sjefredaktør i Altinget er Veslemøy Østrem, kommersiell direktør er Marius Zachariasen.
 • Dette Altingets seks fagpolitiske nisjeaviser:
  • Altinget Løvebakken
  • Altinget Helse
  • Altinget Klima og Energi
  • Altinget Arbeidsliv
  • Altinget EU/EØS
  • Altinget Forsvar

– Den forsvarspolitiske debatten har lenge foregått i faglige fora. Vi ønsker å løfte den ut til en bredere offentlighet. Forsvarspolitikk er demokratipolitikk, men handler også om økonomi, makt, næringsliv, teknologi – og storpolitikk. Ved å knytte til oss noen av landets fremste stemmer, ønsker vi også å bidra til å skape en ny forsvarspolitisk debattarena, sier sjefredaktøren. 

Les også

Guldstad blir nisjeredaktør 

Vi vil se på hvordan politiske beslutninger eller fravær av sådanne, påvirker sikkerhetspolitikk, militærmakt og landets evne til å forsvare seg.

Christina Guldstad
Nisjeredaktør, Altinget Forsvar
Nisjeredaktør for Altinget Forsvar blir Christina Guldstad. Hun har en internasjonal mastergrad i journalistikk med fordypning innen krig, konflikt, politikk og globalisering. Guldstad var i flere år politisk journalist i Finnmark, der hun hadde fokus på nordområdepolitikk og sikkerhet. Hun har også vært ansvarlig redaktør for et fagtidsskrift for ingeniører og teknologer, der hun dekket felt som sikkerhetstrusler, digitale forsvarsstrategier og sårbarheter. Guldstad har også vært journalist i FinansWatch, Aftenposten og Stavanger Aftenblad. 

– Målet er at Altinget Forsvar skal være en troverdig og pålitelig kilde for relevant nyhetsdekning og analyser av viktige lokale, nasjonale og internasjonale problemstillinger som berører forsvarssektoren. I tillegg vil vi se på hvordan politiske beslutninger eller fravær av sådanne, påvirker sikkerhetspolitikk, militærmakt og landets evne til å forsvare seg, sier Christina Guldstad.

Les også

Omtalte personer

Christina Guldstad

Nisjeredaktør i Altinget

Veslemøy Hedvig Østrem

Sjefredaktør, Altinget.no
journalist (Norges Journalisthøgskole 1994), BA i journalistisk (Universitetet i Oslo 1994)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00