Analyse av 
Veslemøy Hedvig Østrem
Magnus Takvam
Solveig Ruud

Altinget ser inn i den politiske glasskula for 2023

Hvorfor ble strømdebatten så altomfattende, og vil den fortsette? Hva er Støres muligheter for å snu den negative trenden? Skifter han eller Vedum mannskap? Magnus Takvam, Solveig Ruud og Veslemøy Østrem ser inn i det nye politiske året.

Hvordan vil det politiske året 2023 se ut? Solveig Ruud, Veslemøy Østrem og Magnus Takvam tar en titt inn i spåkula. 
Hvordan vil det politiske året 2023 se ut? Solveig Ruud, Veslemøy Østrem og Magnus Takvam tar en titt inn i spåkula. Foto: Anne Elisabeth Næss/montasje Ada Hoff
Veslemøy Hedvig ØstremMagnus TakvamSolveig Ruud

Kalenderen viser snart 2023, og det som har vært et annus horribilis både i norsk og internasjonal politikk, er i ferd med å ebbe ut. I den forbindelse er det på sin plass å se litt fremover – for hva vil det nye året bringe?

Denne fellesanalysen er blitt etter et høyttenkende gruppearbeid mellom Altingets politiske orakler Magnus Takvam og Solveig Ruud og sjefredaktør Veslemøy Østrem, som har ført diskusjonene i pennen.

Selv om meningsmålinger ikke er valg, har dette vært et oppsiktsvekkende år når det gjelder velgervandringer. At partier som går inn i regjering faller i oppslutning det første året, er ikke noen sensasjon. Men at fallet er så formidabelt, er overraskende. Et Sp under sperregrensen og et Ap som har vært under 15 prosent, så vi ikke komme.

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00