Altingets partibarometer: Arbeiderpartiets mareritt tar ikke slutt

Det begynner å haste for Støres mannskap hvis de skal rekke å snu den negative trenden før høstens lokalvalg. Opinion har aldri målt dem lavere.

Utviklingen Arbeiderpartiet har på meningsmålingene gir partisekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre mye å tenke på frem mot høstens lokalvalg.
Utviklingen Arbeiderpartiet har på meningsmålingene gir partisekretær Kjersti Stenseng og partileder Jonas Gahr Støre mye å tenke på frem mot høstens lokalvalg.Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Hans Andreas Starheim

– Det er blitt sånn at man ikke lenger bli så sjokkert over å se Arbeiderpartiet på 16 prosent, og det sier jo kanskje det meste.

Det sier rådgiver i Opinion Martin Stubban til Altinget. Denne oppslutningen er riktig nok det laveste Arbeiderpartiet er målt til i Opinions partibarometer noensinne, men på målinger fra andre byråer har partiet vært målt enda lavere i løpet av det siste halvåret.

Utslagene på Altinget og ABC Nyheters partibarometer for mars er ikke veldig store, men utviklingen fortsetter å gå i feil retning for regjeringspartiene, og det blir kortere og kortere tid for partiene til å snu skuta før høstens lokalvalg.

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00