Bellona positiv til gruvedrift i Norge: – Skal vi klare klimamålene våre, trenger vi mineraler

Nå venter næringsliv, bergverksindustrien og miljøvernorganisasjoner på at regjeringen skal ta et mer aktivt grep om mineralnæringen i Norge. 

Både miljøvernere og industrien håper regjeringen snart ser lyset i gruvetunnellen. Verden og Europa trenger norske mineraler for å klare det grønne skiftet. Dette bildet er fra bunnen av Gruve 7 i Adventdalen på Svalbard.  
Både miljøvernere og industrien håper regjeringen snart ser lyset i gruvetunnellen. Verden og Europa trenger norske mineraler for å klare det grønne skiftet. Dette bildet er fra bunnen av Gruve 7 i Adventdalen på Svalbard.  Foto: Daniel Cole/AP Photo/NTB
Christina Kullmann Five

Miljøstiftelsen Bellona mener regjeringen jobber for sakte og etterlyser en målrettet strategi for kritiske råvarer. I EU er det ventet et forslag til nytt regelverk i midten av mars. 

– Politikerne har ikke skjønt betydningen av mineralindustrien, sier Ivar S. Fossum til Altinget. Fossum er CEO i Nordic Mining, som driver gruvevirksomhet i Norge. Gruvedriften får støtte fra uventet hold, i Miljøstiftelsen Bellona. 

– Mineralindustrien må til for at vi skal klare å skaffe nok materialer til klimateknologi. Skal vi klare klimamålene våre trenger vi mineraler, vi kommer ikke bort fra det, sier Martin Sveinssønn Melvær, teamleder i Bellona, til Altinget.

Altinget logoEU/EØS
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om EU/EØS samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00