Om  
Philippe François Mathieu

Blir ny konserndirektør i Equinor

Philippe François Mathieu blir ny konserndirektør for Leting og produksjon internasjonalt (EPI).

Philippe François Mathieu blir ny konsernsjef for Leting og produksjon internasjonalt (EPI) i Equinor.
Philippe François Mathieu blir ny konsernsjef for Leting og produksjon internasjonalt (EPI) i Equinor.Foto: Arne Reidar Mortensen / Equinor
Nora Didriksen

Philippe François Mathieu trer inn i Eqinors konsernledelse, og blir ny konserndirektør for Leting og produksjon internasjonalt, det melder Equinor i en pressemelding.

- Jeg er svært glad for å ønske Philippe velkommen til konsernledelsen. Han har bred bakgrunn fra flere topplederstillinger, og har bidratt til å forme Equinors oppdaterte strategi og ambisjonen om å bli et ledende selskap i det grønne skiftet. Jeg er trygg på at han vil lede EPI inn i framtiden og ta med seg verdifulle perspektiver til konsernledelsen, sier konsernsjef Anders Opedal.

Mathieu har jobbet i Equinor siden 1995, og har tidligere vært direktør for felles driftsstøtte i Undersøkelse og Produksjon Norge, direktør for konsernfinans og direktør for forretningsutvikling i midtstrøm-organisasjonen.

Mathieu er utdannet ingeniør fra Ecole Nationale des Travaux Publics de l'Etat, og holder en mastergrad i økonomi fra Université Lumière Lyon og University of California, Berkeley.

- Jeg ser veldig frem til å gå inn i konsernledelsen for å videreutvikle vår internasjonale portefølje, som har en viktig rolle for å realisere Equinors strategi i energiomstillingen, sier Philippe F. Mathieu.

Mathieu tiltrer stillingen 1. januar 2023. 

Omtalte personer

Philippe François Mathieu

Konserndirektør, leting og produksjon internasjonalt, Equinor

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024