Dette er vårens politiske personkamper – fire menn pekes på som nestledere i Frp

Denne helgen starter vårens landsmøtesesong. Det er partienes høyeste organ og blant delegatenes fremste oppgaver er å velge en ledelse for partiet. Altinget har laget en oversikt over hvem som er på valg til ledelsen i de forskjellige partiene. 

Nåværende ledelse i Fremskrittspartiet på partiets landsmøte i 2022. Første nestleder Ketil Solvik-Olsen har sagt at han ikke ønsker gjenvalg. Så langt er det tre menn som er pekt på til å ta over nestledervervet.
Nåværende ledelse i Fremskrittspartiet på partiets landsmøte i 2022. Første nestleder Ketil Solvik-Olsen har sagt at han ikke ønsker gjenvalg. Så langt er det tre menn som er pekt på til å ta over nestledervervet.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Lara Rashid

Til helgen begynner årets første landsmøter, og det er Senterpartiet og SV som er først ute. I Senterpartiet blir det ingen utskiftninger i ledelsen, mens SV skal både velge ny leder og nestleder.

I november varslet Audun Lysbakken at han ikke ønsket gjenvalg som leder av SV, og dermed åpnet ledervervet seg. Det var kun Kirsti Bergstø som stilte til valg, og hun ble enstemmig foreslått av valgkomiteen i februar. Alt tyder dermed på at Bergstø blir leder.

Mindretallet i valgkomiteen ønsker Marian Hussein som ny nestleder. Hussein er en populær nestlederkandidat blant medlemmene i SV.
Mindretallet i valgkomiteen ønsker Marian Hussein som ny nestleder. Hussein er en populær nestlederkandidat blant medlemmene i SV. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB
Da åpner en nestlederplass seg. Der har valgkomiteen til SV kommet med en delt innstilling. Et flertall på fire ønsker Lars Haltbrekken som ny nestleder, mens et mindretall på tre foreslo Marian Hussein. Begge bekrefter til Altinget at de fortsatt er innstilt på å kjempe for posisjonen. 
Flertallet i SVs valgkomite ønsker Lars Haltbrekken som ny nestleder. Haltbrekken anses som en grønn profil i SV, noe som er hovedargumentet for å velge han inn i ledelsen. 
Flertallet i SVs valgkomite ønsker Lars Haltbrekken som ny nestleder. Haltbrekken anses som en grønn profil i SV, noe som er hovedargumentet for å velge han inn i ledelsen.  Foto: Alf Simensen / NTB

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00