Drama i dansk politikk: Europaparlamentariker og utenriksminister-sønn skifter parti

Tross tidligere garantier om det motsatte, melder Lars Løkke Rasmussens sønn, Bergur Løkke Rasmussen, seg ut av det danske partiet Venstre og går til farens nye parti Moderaterne. Det er et hardt slag for Venstres gruppe i Europaparlamentet, som nå reduseres til tre politikere.

Etter 15 år i partiet Venstre, har Europaparlamentarikeren Bergur Løkke Rasmussen besluttet seg for å melde seg ut av partiet og i stedet gå til farens nyetablerte parti, Moderaterne. Faren, Lars Løkke Rasmussen, har lang fartstid i Venstre og har blant annet vært folketingsrepresentant og statsminister for partiet. Etter interne konflikter meldte han seg ut av partiet, og dannet i juni 2022 det nye partiet Moderaterne. Nå har altså sønnen besluttet for å følge i farens fotspor.
Etter 15 år i partiet Venstre, har Europaparlamentarikeren Bergur Løkke Rasmussen besluttet seg for å melde seg ut av partiet og i stedet gå til farens nyetablerte parti, Moderaterne. Faren, Lars Løkke Rasmussen, har lang fartstid i Venstre og har blant annet vært folketingsrepresentant og statsminister for partiet. Etter interne konflikter meldte han seg ut av partiet, og dannet i juni 2022 det nye partiet Moderaterne. Nå har altså sønnen besluttet for å følge i farens fotspor. Foto: Fredrik Hagen/NTB
Thomas Lauritzen Ingrid Skovdahl

BRUSSEL: Skuffelsen er vanskelig å skjule i det danske partiet Venstre, etter at EU-parlamentarikeren og Venstre-politikeren gjennom 15 år, Bergur Løkke Rasmussen, plutselig meddelte sin avgang fra partiet mandag kveld. 

Jeg har ikke fundamentalt endret meg, men gjennom mitt nye virke kastet et kritisk blikk på mine grunnverdier og konstatert at jeg passer bedre hos Moderaterne.