Om  
Kaja Kallas

Gjenvalgt som statsminister i Estland

Statsminister Kaja Kallas og hennes Reformpartiet kunne søndag erklære seg som vinnere av det estiske valget.

Statsminister Kaja Kallas har sikret seieren i det estiske valget, og sørget for at det liberale Reformpartiet får beholde makten i en periode til. Her fotografert sammen med partimedlemmer og tilhengere av Reformpartiet.
Statsminister Kaja Kallas har sikret seieren i det estiske valget, og sørget for at det liberale Reformpartiet får beholde makten i en periode til. Her fotografert sammen med partimedlemmer og tilhengere av Reformpartiet.Foto: AP Photo/Sergei Grits
Ingrid Skovdahl

Med 31,2 prosent oppslutning stod det søndag kveld klart at det liberale Reformpartiet hadde vunnet valget i Estland. Partiet, som har vært i koalisjonsregjering siden 2021, får dermed fornyet tillit og kan beholde makten i en ny periode.

Reformpartiet har siden 2018 vært ledet av Kaja Kallas, som nå vil fortsette som landets statsminister. Kallas har tidligere vært representant i det estiske parlamentet Riigikogu i to perioder, 2014–2015 og 2019–2021. Fra 2014 til 2018 ble hun også valgt som medlem av Europaparlamentet, da som representant for det liberale partiet The Alliance of Liberals and Democrats for Europe.

Kallas har en mastergrad i økonomi fra The Estonian Business School, og en bachelorgrad i juss. Hun har tidligere praktisert som jurist og advokat, før hun ble valgt inn i det estiske parlamentet.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sendte sine gratulasjoner til Kallas og Reformpartiet på Twitter mandag.

Omtalte personer

Kaja Kallas

Statsminister, Estland
bachelor i jus (University of Tartu, 1999), master i økonomi (Estonian Business School, 2010)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024