Analyse av 
Martin Breum

Grønland med ny sikkerhetspolitisk strategi: Avviser arktisk opprustning

Grønland er imot militarisering av Arktis og ønsker å etablere et fredssenter i Nuuk. Men Landsstyret erkjenner samtidig at Russlands krig i Ukraina stiller nye krav til Grønland.

Grønlands landsstyre (Naalakkersuisut) lanserte onsdag en ny sikkerhetspolitisk strategi. Strategien er en brikke i det nye mellomrikspolitiske spenningsfeltet mellom Grønland, Danmark og Færøyene: På bildet: Naalakkersuisut på vei ut fra Vor Frue Kirke i Nuuk, etter en høytidelig åpning av vårsesjonen i 2021.
Grønlands landsstyre (Naalakkersuisut) lanserte onsdag en ny sikkerhetspolitisk strategi. Strategien er en brikke i det nye mellomrikspolitiske spenningsfeltet mellom Grønland, Danmark og Færøyene: På bildet: Naalakkersuisut på vei ut fra Vor Frue Kirke i Nuuk, etter en høytidelig åpning av vårsesjonen i 2021.Foto: Christian Klindt Soelbeck/Ritzau Scanpix via AP
Martin Breum

Grønlands landsstyre Naalakkersuisut offentliggjorde onsdag for første gang noensinne en omfattende utenriks-, forsvars- og sikkerhetspolitisk strategi, der tenkningen om Grønlands forhold til resten av verden nå kan studeres.

Den

Altinget logoForsvar
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om forsvar samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00