Havvind-kritikk mot regjeringen: «Ignorerer aktivt et banebrytende naturvernvedtak»

Stortinget har vedtatt at havvind skal ha «vesentlig bedre» naturregnskap enn tidligere energiprosjekter. Regjeringen sier konsesjonsbehandlingen kan sikre dette. Det er «direkte i strid med vedtakets intensjon og ordlyd», mener deler av opposisjonen, som ber regjeringen følge opp.

Stortingspolitiker Rasmus Hansson (MDG) mener regjeringen handler i strid med et enstemmig stortingsvedtak om naturhensyn i havvindutbygging, og får støtte av Rødt og SV, og delvis av Venstre og KrF.
Stortingspolitiker Rasmus Hansson (MDG) mener regjeringen handler i strid med et enstemmig stortingsvedtak om naturhensyn i havvindutbygging, og får støtte av Rødt og SV, og delvis av Venstre og KrF.Foto: Annika Byrde / NTB
Elisabeth Bergskaug

– Regjeringen viser ren forakt for Stortingets nye, ambisiøse naturvernvedtak for havvind, sier stortingsrepresentant Rasmus Hansson (MDG) til Altinget. 

Vedtaket han viser til, ble enstemmig vedtatt av Stortinget i juni, og lyder: 

Stortinget ber regjeringen sikre at utbygging og drift av havvindparker og annen fornybar energiproduksjon på norsk sokkel har vesentlig bedre natur- og miljøregnskap enn tidligere energiprosjekter i Norge. Utbygging og drift skal gjøres på en måte som sikrer svært lav eller positiv samlet naturpåvirkning over tid. 

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00