Høyre og Venstre mener justisministeren brøt opplysningsplikten

Onsdag konkluderte Stortingets kontroll- konstitusjonskomité med at deler av regjeringens håndtering av bistanden til Ukraina, har vært mangelfull på grunn av for lang saksbehandlingstid. Komitémedlemmene fra Høyre og Venstre mener også at justisministeren har brutt opplysningsplikten.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen medlemmer fra Høyre og Venstre mener at justisministeren har brutt opplysningsplikten.
Kontroll- og konstitusjonskomiteen medlemmer fra Høyre og Venstre mener at justisministeren har brutt opplysningsplikten.Foto: Javad Parsa / NTB
Ingrid Skovdahl

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité har siden juni 2022 undersøkt indikasjoner på treg saksbehandling og manglende koordinasjon i regjeringens hjelp til Ukraina. 

Høyre mener det var uholdbart at det sensommeren 2022 tok 73 dager før ukrainske myndigheter fikk tilbakemelding på om sårede soldater kunne få gratis helsebehandling.

Peter Frølich
Leder av Kontroll- og konstitusjonskomiteen (H), Stortinget

Onsdag offentliggjorde Kontrollkomiteen sine konklusjoner og innstilling til Stortinget:

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Siste fra Løvebakken

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024