Om  
Eira Lie Jor
Veslemøy Hedvig Østrem

Hun blir nyhetssjef i Altinget

Altingets redaksjon styrkes nå med en erfaren nyhetssjef. Eira Lie Jor kommer fra rollen som redaksjonssjef i Dagbladet.

Eira Lie Jor blir nyhetssjef i Altinget. Hun har lang fartstid som redaksjonell leder og nyhetsjournalist, blant annet fra Dagbladet, Vårt Land og Medier24. 
Eira Lie Jor blir nyhetssjef i Altinget. Hun har lang fartstid som redaksjonell leder og nyhetsjournalist, blant annet fra Dagbladet, Vårt Land og Medier24. Foto: Erlend Berge

– Eiras kompetanse og erfaring er en perfekt match for Altinget i den fasen vi er i nå. Med henne som redaksjonelt nav vil vi kunne løfte nyhetsarbeidet vårt videre. Eira er også en kulturbygger og har et utpreget innovativt hode. Jeg er stolt over at Eira har sagt ja til å bli med på dette unike avisprosjektet, sier Veslemøy Østrem, sjefredaktør i Altinget i en pressemelding.

Lie Jor har lang erfaring fra redaksjonelle lederjobber og har fartstid fra flere politiske redaksjoner. Hun har vært vaktsjef i Vårt Land og redaksjonssjef i Medier24. Før det var hun nyhetsjournalist blant annet i Dagsavisen og VG. I Altinget vil Lie Jor ha ansvaret for Altinget Løvebakken, der politikkutviklingen på Stortinget og i partiene følges tett. Hun vil i tillegg jobbe tett med nisjeredaktører og politiske journalister. Jor blir også sjefredaktørens stedfortreder.

– Det føles litt rart å forlate så mange dyktige og fine folk i Dagbladet, men jeg gleder meg veldig til å være med på å bygge opp prosjektet Altinget i Norge. Politikken står i en tillitskrise og jeg er overbevist om at grundig og langsiktig journalistikk som følger politiske fagfelt og nisjer over tid, er helt avgjørende for å forstå og dekke utviklingen i politikken i Norge. Altinget trengs i det norske mediemangfoldet, og nå er det bare å brette opp ermene og bygge videre på det grunnlaget som er lagt, sier Eira Lie Jor. 

Lie Jor tiltrer som nyhetssjef 1. mars. 

Omtalte personer

Eira Lie Jor

Nyhetssjef i Altinget
Journalistikk, bachelor, Høgskolen i Oslo og Akershus (nåværende OsloMet), emner i statsvitenskap, UiO.

Veslemøy Hedvig Østrem

Sjefredaktør, Altinget.no
journalist (Norges Journalisthøgskole 1994), BA i journalistisk (Universitetet i Oslo 1994)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00