Analyse av 
Jakob Nielsen

Hvor ble det av valgkampen? Kampen om sentrum la en dyne over dansk politikk og gjorde valgkampen til en flopp

Det skulle ha blitt det mest dramatiske valget noensinne. Men det ble en flopp, fordi det aldri helt var noe å velge mellom. Mette Frederiksen vegret seg for å være ordentlig rød, og Lars Løkke vegret seg for å være ordentlig blå. Først etter valget får vi vite hvordan de vil regjere Danmark fra sentrum, skriver danske Altingets sjefredaktør Jakob Nielsen.

Valgkampen har føltes som en lang gåtur opp langs gågaten i Aarhus med mengder av budskap underveis, men ingen røde roser eller blå ballonger til hjelp for å vise vei, skriver danske Altingets sjefredaktør Jakob Nielsen.
Valgkampen har føltes som en lang gåtur opp langs gågaten i Aarhus med mengder av budskap underveis, men ingen røde roser eller blå ballonger til hjelp for å vise vei, skriver danske Altingets sjefredaktør Jakob Nielsen. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix/NTB
Jakob Nielsen

Fredagen før valget spaserte jeg gjennom gågaten i Aarhus. Fra Domkirken og Sankt Clemens Torv opp til Banegårdspladsen.

Gaten var selvfølgelig pent pakket inn i valgplakater, og den første julepynten var i ferd med å henges opp. Men halvveis opp i gaten, rett etter stormagasinet Salling, slo det meg at noe manglet: Det var ingen politikere der.

Ingen venstrefolk med croissanter. Ingen konservative med grønne ballonger, og ingen «sosser» med røde roser.