Kjerkol fusket forsettlig – må gå av som helseminister

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har besluttet at Ingvild Kjerkol (Ap) må gå av som helse- og omsorgsminister, etter at hun har blitt felt for forsettlig fusk i sin masteroppgave. – Støre hadde ikke noe valg, sier Altingets politiske kommentator Magnus Takvam.

Ingvild Kjerkol (Ap) går av som helse- og omsorgsminister. Dette skjer i kjølvannet av plagiatsaken, som har pågått siden januar, men som har fått sin endelige avklaring denne uken. Nemnda for studentsaker ved Nord universitet konkluderer med at Kjerkol har fusket fortsettlig i sin masteroppgave, og har derfor underkjent den. Det betyr at hun også er fratatt mastergraden i kunnskapsledelse.
Ingvild Kjerkol (Ap) går av som helse- og omsorgsminister. Dette skjer i kjølvannet av plagiatsaken, som har pågått siden januar, men som har fått sin endelige avklaring denne uken. Nemnda for studentsaker ved Nord universitet konkluderer med at Kjerkol har fusket fortsettlig i sin masteroppgave, og har derfor underkjent den. Det betyr at hun også er fratatt mastergraden i kunnskapsledelse.Foto: Cornelius Poppe / NTB
0:000:00