Analyse av 
Veslemøy Hedvig Østrem

«Nær folk i hele Norge», sa Vedum. «Helt fjernt», svarte folket

Av dem som stemte på Senterpartiet ved valget i fjor, ville bare hver femte stemt på dem hvis det var valg i dag. Det hjelper ikke å si at man er nær folk og har lytteposter ute, hvis man ikke blir trodd.

I Altingets første partimåling mister Senterpartiet alle sine representanter på Stortinget og ender med stusselige 3,5 prosents oppslutning. Trygve Slagsvold Vedum fortalte tirsdag om budsjettenigheten, der det ikke er så lett å få øye på de tydelige Sp-seirene. 
I Altingets første partimåling mister Senterpartiet alle sine representanter på Stortinget og ender med stusselige 3,5 prosents oppslutning. Trygve Slagsvold Vedum fortalte tirsdag om budsjettenigheten, der det ikke er så lett å få øye på de tydelige Sp-seirene. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

Natten mellom mandag og tirsdag var det knapt noen minutters søvn å få for Trygve Slagsvold Vedum (Sp). Klokken 6 kunne han legge kalkulatoren i skuffen og si seg fornøyd med høstens lengste dragkamp, kampen om budsjettflertallet.

Og da han sto sammen med budsjettkameratene Jonas Gahr Støre og Audun Lysbakken i Stortingets vandrehall 12 timer senere, hadde et par timers søvn gjort lite med de mørke ringene under øynene. Huden var grå. Smilet var stivt.

Budsjettforhandlinger er ikke for pyser, og de drevne politikerne vi så i manesjen tirsdag, elsker det vanligvis. 

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00