Spaltist:  
Hans Christian Holte

Nav – i utvikling, men langt fra i mål

Sommerferien er definitivt forbi – i høst går jeg løs på mitt fjerde år i Nav. Det betyr at jeg er halvveis i åremålet som Nav-direktør. Hva har skjedd i og med Nav på disse tre årene? Mye, vil jeg si. Og mye bør skje videre, skriver Altinget-spaltist Hans Christian Holte.

NAV-direktør Hans Christian Holte er spaltist for Altnget.
NAV-direktør Hans Christian Holte er spaltist for Altnget.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Hans Christian Holte

Da jeg kom til Nav høsten 2020, møtte jeg medarbeidere, samarbeidspartnere, politikere, embetsverk, partene i arbeidslivet og framfor alt: folk som oppsøkte Nav for å få hjelp. Det var sterke møter, som preget synet mitt på Nav. Jeg så unge og eldre mennesker som fikk selvtillit og håp av å komme i aktivitet og prøve seg i arbeid. Gutteroms-gamere i Molde i ferd med å bli kreative IT-utviklere. Innvandrermødre på Grünerløkka som fikk sin første egne inntekt ved å drive urbant jordbruk noen timer i uka. Og jeg så hvordan sånne historier ga medarbeidere i Nav en drivkraft jeg var litt overrasket over å finne, gitt alt de og organisasjonen sto i.

I etterkant lanserte jeg seks ambisjoner om endring for organisasjonen. De dreide seg kort fortalt om strategisk retning, videre digital utvikling, det å ta en tydelig og åpen rolle i samfunnsdebatten, å videreutvikle samarbeidet med departementene, å vurdere endringer i organisering, og ikke minst: å skape bedre brukeropplevelser.

Ambisjoner om endring er vel og bra, men Nav har et samfunnsoppdrag det må leveres på hver eneste dag

Hans Christian Holte, arbeids- og velferdsdirektør

Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00