Ny havvind-enighet skal sikre styrket ivaretakelse av natur, miljø og marint liv

Etter store diskusjoner om kostnadene for havvindsatsningen på Sørlige Nordsjø II, har regjeringspartiene kommet til enighet med SV, MDG og KrF. – Vi sørger nå for at vi tar et stort steg mot økt kraftproduksjon og fornybar energi, sier Marianne Sivertsen Næss (Ap), leder av Stortingets energi- og miljøkomité.

Det er tverrpolitisk enighet mellom regjeringspartiene, SV, MDG og KrF når det gjelder havvindsutbygging i forbindelse med prosjektet Sørlige Nordsjø II. 
Det er tverrpolitisk enighet mellom regjeringspartiene, SV, MDG og KrF når det gjelder havvindsutbygging i forbindelse med prosjektet Sørlige Nordsjø II. Foto: Lise Åserud/NTB
Ingrid Skovdahl

Etter lang tid med utstrakte diskusjoner har regjeringspartiene til slutt kommet til enighet med SV, MDG og KrF om havvindutbyggingen på Sørlige Nordsjø II. 

– Vi har med stor arbeidsinnsats sikret at vi kommer i gang med storstilt, fornybar kraftproduksjon som er helt nødvendig for at vi skal klare omstillingen fra fossil til fornybar energi, og sikre økt kraftproduksjon, sier Marianne Sivertsen Næss, leder av Stortingets energi- og miljøkomité, når hun møter pressen fredag morgen. 

– Vi sørger nå for at vi tar et stort steg mot økt kraftproduksjon og fornybar energi, samtidig som vi sikrer sameksistens og ivaretakelse av natur, miljø og marint liv.

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00