Om  
Mikael Ribbenvik

Omstridt svensk migrasjonsdirektør får toppverv i EUs asylmyndighet

Den svenske migrasjonsmyndighetens tidligere generaldirektør Mikael Ribbenvik måtte forlate stillingen for snart et år siden. Nå har han fått ny jobb som visedirektør i EUs asylmyndighet, EUAA.

Mikael Ribbenvik ble vraket som generaldirektør i svenske Migrationsverket i 2023. Nå har han fått et nytt toppverv som visedirektør i EUs asylmyndighet.
Mikael Ribbenvik ble vraket som generaldirektør i svenske Migrationsverket i 2023. Nå har han fått et nytt toppverv som visedirektør i EUs asylmyndighet.Foto: Björn Bjarnesjö/Migrationsverket

Mikael Ribbenvik har blitt kalt «asylaktivist» av den sverigedemokratiske riksdagsrepresentanten Björn Söder, og ifølge Ribbenvik selv var Sverigedemokraterna en medvirkende årsak til at han i fjor måtte forlate stillingen som direktør i Migrationsverket, etter 24 år i etaten.

I forbindelse med lanseringen av en ny bok, «Migration: Genom mina ögon» (Mondial), forteller den tidligere myndighetssjefen at han nå har fått ny jobb – som visedirektør i EUs asylmyndighet, EUAA. Der skal han jobbe med å kontrollere implementeringen av den nylig vedtatte migrasjonspakten.

– Nå finnes det jo også en mottaksstandard i migrasjonspakten. Jeg har blitt ansatt for å overvåke at det er samme standard i hele Europa. Jeg vil jobbe hardt for det, sier Ribbenvik til Aftonbladet.

Hans kandidatur til EU-posten støttes av den svenske regjeringen – som altså ikke ville gi ham forlenget åremål som generaldirektør for Migrationsverket i 2023.

Ribbenvik tiltrer sitt nye femårsoppdrag i midten av april. 

Les også

---

Denne saken ble først publisert i svenske Altinget. Den er oversatt og tilrettelagt av Ingrid Skovdahl.
 

Omtalte personer

Mikael Ribbenvik

Visedirektør, EUs asylmyndighet (European Union Agency for Asylum, EUAA)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024