Pensjonistforbundet om trygdeoppgjøret: – Vi er veldig glade, men går egentlig fra minus til null

Leder for Pensjonistforbundet, Jan Davidsen, mener årets resultat for trygdeoppgjøret er «kjempebra», men er redd for at en fortsatt prisstigning vil spise opp det gode resultatet. Arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen (Ap) mener pensjonistene har fått et resultat som gir dem muligheten til å leve «verdige, gode liv».

Leder for
Pensjonistforbundet, Jan Davidsen, og arbeids- og inkluderingsminister Marte
Mjøs Persen er fornøyde med årets trygdeoppgjør. Davidsen håper oppgjøret står
seg, og at prisstigningen ikke fortsetter. Forbundet mener
minstepensjonistene trenger et ytterligere løft.
Leder for Pensjonistforbundet, Jan Davidsen, og arbeids- og inkluderingsminister Marte Mjøs Persen er fornøyde med årets trygdeoppgjør. Davidsen håper oppgjøret står seg, og at prisstigningen ikke fortsetter. Forbundet mener minstepensjonistene trenger et ytterligere løft. Foto: Rodrigo Freitas / NTB
Christina Guldstad

Tirsdag landet årets trygdeoppgjør, og pensjonen øker med 8,54 prosent fra 1. mai. Dette gjelder både alderspensjon fra folketrygden og offentlig tjenestepensjon.

– Bakgrunnen for den høye prosentvise økningen er den høye prisveksten og at pensjonistene fikk for lite utbetalt i fjorårets oppgjør, sier Jan Davidsen, leder for Pensjonistforbundet, til Altinget.

– Vi er veldig glade for at regjeringen nå kompenserer fullt ut for prisstigningen. Det er første gang, men det betyr egentlig at vi går fra minus til null, legger han til.