Om  
Per-Willy Amundsen

Politiet åpner sak mot Per-Willy Amundsen

Oslo politidistrikt bekrefter i en pressemelding at de åpner sak. 

TRAKK SEG: Per-Willy Amundsen trakk seg som leder av justiskomiteen på Stortinget. Nå etterforskes han også av politiet. 
TRAKK SEG: Per-Willy Amundsen trakk seg som leder av justiskomiteen på Stortinget. Nå etterforskes han også av politiet. Foto: Hanna Johre / NTB
Eira Lie Jor

I helgen trakk Per-Willy Amundsen seg som leder av justiskomiteen på Stortinget, etter å ha skrevet en rekke ting om muslimer og kvinner på Facebook. 

Han skrev blant annet:

«Med Norge og Israel mot arabere som dreper mennesker, slik dere har for vane å gjøre. Så dra en annet sted med din moral. Det er som regel dere som dreper oss. Og Islam har en hel gjeng med psykopater som dreper».

Sylvi Listhaug var klar på at hun «forventet at partiets representanter hevet seg over slikt». Partiet har åpnet en intern sak mot Amundsen. 

Nå åpner Oslo politidistrikt sak mot Frp-politikeren, og skriver i en pressemelding at han vil bli etterforsket for om ytringene på Facebook er straffbare i henhold til straffelovens paragraf 185, skriver de i en pressemelding. 

Paragrafen omtaler hatefulle ytringer. 

VG skriver at Amundsen har status som mistenkt og vil bli avhørt. Politiet bekrefter til TV 2 at fire enkeltpersoner har anmeldt Amundsen. 

Altinget har tidligere snakket med advokat Jon Wessel-Aas om ytringene. Han beskrev enkelte av dem som «i grenseland for hva som er straffbare hatefulle ytringer». 

 

Les også

Omtalte personer

Per-Willy Amundsen

Stortingsrepresentant (Frp)
påbegynte studier i siviløkonomi (Norges Handelshøyskole, 1995), IKT (Høgskolen i Sør-Trøndelag, 2001)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00