Pristaket på gass dominerer i EU-debatten – steile fronter før tirsdagens krisemøte

Mandag kveld møttes Jonas Gahr Støre, Ursula von der Leyen og Emmanuel Macron til arbeidsmiddag i Paris. På menyen sto pristak på gass, en floke som EUs energiministre skal forsøke å løse tirsdag. 

Det er en hektisk uke i EU, og tirsdag skal EUs energiministre forsøke å komme til enighet om et mulig pristak på gass. Mandag kveld ble statsminister Jonas Gahr Støre invitert til Élysée-palasset til arbeidsmiddag med Ursula von der Leyen og Emmanuel Macron. 
Det er en hektisk uke i EU, og tirsdag skal EUs energiministre forsøke å komme til enighet om et mulig pristak på gass. Mandag kveld ble statsminister Jonas Gahr Støre invitert til Élysée-palasset til arbeidsmiddag med Ursula von der Leyen og Emmanuel Macron. Foto: Michel Euler/AP Photo/NTB
Jacob HederosVeslemøy Hedvig Østrem

Forrige ukes sammenstøt mellom EUs energiministre er blitt beskrevet som en kamp mellom to mindretall som går i blokade på hver sin banehalvdel. Kan helgens forsøk på kompromiss ha myknet opp posisjonene?

Mandag ettermiddag fløy statsminister Jonas Gahr Støre til Paris etter å ha åpnet Follobanen her hjemme – kontrastene kunne ikke vært større. I det herskapelige Élysée-palasset i hovedstaden var det tid for en «arbeidsmiddag» med EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Frankrikes president Emmanuel Macron.

Til forrett ble det servert en solid porsjon forventninger om at Norges posisjon rundt et pristak på gass kunne bidra til å skape fremdrift i EUs gass- og energikrise. 

Altinget logoEU/EØS
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om EU/EØS samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00