Småbedriftsorganisasjon om sykelønn: – At Venstre tør å ta debatten går rett inn i hjertene i småbedriftene

Administrerende direktør for SMB Norge Jørund Rytman applauderer forslaget i Venstres alternative statsbudsjett om å endre på sykelønnsordningen. ­– Dette er en sak som de fleste politikere ikke tør å ta tak i, så all ære til Venstre, sier han.

Administrerende direktør for SMB Norge Jørund Rytman applauderer forslaget i Venstres alternative statsbudsjett om å endre på sykelønnsordningen.
Administrerende direktør for SMB Norge Jørund Rytman applauderer forslaget i Venstres alternative statsbudsjett om å endre på sykelønnsordningen.Foto: Susanne A. Finnes / SMB Norge
Hans Andreas Starheim

I sitt alternative statsbudsjett for 2023 foreslår Venstre en ny modell for sykelønn som blant annet innebærer at sykelønnen kuttes fra 100 til 80 prosent etter et halvt års sykmelding. Samtidig endres arbeidsgivers bidrag ved at arbeidsgiver må betale 10 prosent av sykelønnen gjennom hele sykmeldingsperioden, mens perioden hvor arbeidsgiver må betale hele sykelønnskostnaden forkortes.

Se hele forslaget i faktaboksen i bunnen av saken.

SMB Norge, som er en interesseorganisasjon for små og mellomstore bedrifter med rundt 5.500 bedrifter som medlemmer, ville gjerne sett at forslaget gikk enda lenger, men applauderer Venstre for å løfte frem debatten om sykelønn.

Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00