Vedum: De som flytter hjem er rikere enn de som flytter ut av landet. Helt irrelevant, svarer Høyre

En rekke rike forretningsfolk med milliard-formuer flytter ut av landet fra 2010 til 2021, men de som flyttet hjem igjen, har mer penger, ifølge finansminister Trygve Slagsvold Vedum. 

Foto: Terje Pedersen / NTB
Lara Rashid

Representanten Ove Trellevik har i et skriftlig spørsmål til finansministeren bedt om svar på hvor mye skattepenger som totalt går tapt i form av formueskatt for den norske stat etter at flere med høy formue har flyttet fra landet.

Ifølge Trellevik skal det nærme seg 25 personer som har meldt eller varsler om flytting til Sveits. Flere medier har gjennom høsten skrevet om denne utflyttingen. En av dem som har flyttet, er Kjell Inge Røkke som har en formue på 17,8 milliarder kroner i 2021, ifølge DN.

Nå har altså riking-problematikken nådd finansdepartementet, som har brukt tilgjengelige kilder til å beregne om dette fører til et skatteinntektstap for Norge. Svaret Høyres Trellevik har fått er at det stemmer at flere personer med høy formue har flyttet ut enn de som har flyttet hjem igjen, i perioden 2010 til 2021. Men, påpeker Vedum; de som har flyttet tilbake igjen i denne perioden, har vesentlig høyere formue enn de som har flyttet ut.

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00