YS-leder avviser frontfagsoppgjør: – Vi og Unio prater om forskjellige ting

Et intervju i helgen ga inntrykk av at YS-leder Hans-Erik Skjæggerud ønsker å utfordre konklusjonene fra Holden 4-utvalget om frontfagsmodellen. – Nei, vi er bare opptatt av rettferdighetsbiten, sier han til Altinget, og sender samtidig et spark til Unio.

YS-leder Hans-Erik Skjæggerud mener hans utspill om lønnsoppgjøret i helgen er innenfor det partene ble enige om i Holden 4-utvalget om frontfagsmodellen
YS-leder Hans-Erik Skjæggerud mener hans utspill om lønnsoppgjøret i helgen er innenfor det partene ble enige om i Holden 4-utvalget om frontfagsmodellenFoto: Ole Berg-Rusten / NTB
Hans Andreas Starheim

Leder i YS Hans-Erik Skjæggerud overrasket mange denne helgen, da han i et intervju med E24 frontet et tydelig budskap inn mot årets lønnsoppgjør:

I år må offentlig sektor kreve mer enn frontfagsrammen.

Skjæggerud viser til at rammen som er forhandlet frem i frontfagsoppgjøret de siste tre årene har bommet til dels kraftig på prisveksten. Han mener det er enkelte grupper i offentlig sektor som har vært mest lojale mot rammen, og at dette er noe de har endt opp med å tape mye lønnsvekst på.

Altinget logoArbeidsliv
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om arbeidsliv samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00