Danmarks fungerende forsvarsminister: EUs felles forsvar begynner å få mer kjøtt på bena

Den danske regjeringen ser for seg en stor militær utvikling av EU. Danmark må være med på toget når Europa begynner å ta mer vare på sin egen sikkerhet, sier den fungerende forsvarsministeren Troels Lund Poulsen (Venstre).

Danmarks fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (til høyre) er positiv til utviklingen av et felles europeisk forsvar. Her fotografert sammen med den svenske forsvarsministeren Pål Jonson (til venstre) i forbindelse med et EU-møte i Stockholm 8. mars i år.
Danmarks fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (til høyre) er positiv til utviklingen av et felles europeisk forsvar. Her fotografert sammen med den svenske forsvarsministeren Pål Jonson (til venstre) i forbindelse med et EU-møte i Stockholm 8. mars i år.Foto: Christine Olsson/TT News Agency/via REUTERS
Thomas Lauritzen

BRUSSEL: Russlands krig mot Ukraina har sparket i gang en kraftig utvikling av det militære samarbeidet i EU, som Danmark «fullt ut» vil være en del av. 

Det er et uttrykk for at man fra europeisk side er fullt klar over at man blir nødt til å være herre over eget hus og ikke bare være avhengig av amerikanerne.

Troels Lund Poulsen
Danmarks fungerende forsvarsminister

Det sa Danmarks

Altinget logoEU/EØS
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om EU/EØS samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00