Analyse av 
Rikke Albrechtsen

Først ville han gå, nå vil han bli: EU-toppens vingling løser ett problem og skaper et nytt

EU-president Charles Michel vil ikke lenger forlate posten før tiden. Men hans uelegante U-sving risikerer å undergrave tilliten til jobben, skriver Altingets EU-redaktør Rikke Albrechtsen.

Etter tre ukers kritik har president for Det europeiske råd, Charles Michel, droppet sitt kandidatur til Europa-Parlamentet, som ville betydd et farvel i utide til formannsposten.
Etter tre ukers kritik har president for Det europeiske råd, Charles Michel, droppet sitt kandidatur til Europa-Parlamentet, som ville betydd et farvel i utide til formannsposten.Foto: AP Photo/Virginia Mayo/NTB scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUSSEL: «Problemet med Charles Michel er at han gjerne vil ses på som en mann med en mission. Han vet bare ikke hva den mission skal være.» 

Slik beskrev en kilde allerede for et par år siden den nå 48 år gamle tidligere belgiske statsministeren, som siden 2019 har vært president i EU-ledernes klubb, Det europeiske råd, uten å ha fått satt det avtrykket han ønsket. 

For tre uker siden så det ut til at Charles Michel hadde funnet sin nye mission: Han skulle være EU-parlamentariker og stå i spissen for sitt liberale partis liste i Belgia til Europaparlamentsvalget i juni. 

Altinget logoEU/EØS
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om EU/EØS samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00