Om  
Oda Bjerkan

Hun overtar ledelsen av FN-organisasjon permanent

Oda Bjerkan blir ny administrerende direktør i UN Global Compact Norge. Hun har vært fungerende direktør i et halvt år, og får nå rollen på permanent basis. 

Oda Bjerkan blir leder for UN Global Compact Norge. 
Oda Bjerkan blir leder for UN Global Compact Norge. Foto: UN Global Compact

– Styret i UN Global Compact Norge har utnevnt Oda Bjerkan til ny administrerende direktør i UN Global Compact Norge, FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv. Bjerkan har fungert som konstituert leder de siste seks månedene og kommer fra stillingen som direktør for program og regioner i organisasjonen. Hun tiltrer sin nye rolle 1. juli 2024, melder styreleder Lars Erik Lund i en pressemelding mandag. 

Bjerkan har allerede fungert i lederrollen i et halvt år, og får den nå permanent. Hun tidligere arbeidet i finanssektoren, politisk ledelse i Norges nest største by, i journalistikken og i flere ideelle organisasjoner, deriblant for Raftostiftelsen, FN-sambandet og Bergen Næringsråd, ifølge pressemeldingen.

Lund mener Bjerkan er handlekraftig og har de egenskapene som skal til for å lede «en voksende FN-organisasjon med medlemmene i fokus».

– Å rekruttere øverste leder fra egne rekker er en stor fordel, da vi får en leder som allerede har inngående kjennskap til organisasjonen, bærekraftsfeltet og våre viktigste interessenter, som er medlemmene, sier styreleder Lars Erik Lund.

Oda Bjerkan er statsviter, og har i tillegg en bachelorgrad i ledelse, innovasjon og bærekraft. Hun vil at organisasjonen skal øke ambisjonsnivået.

– Jeg er både glad og samtidig ydmyk over å ha fått tilliten til å lede UN Global Compact Norge videre, og ser frem til å lede et virkelig solid, utålmodig og kompetent lag, som jobber knallhardt med å både utfordre og støtte våre medlemsbedrifter. Vi må øke ambisjonene og tempoet for å nå målene vi har satt oss, både der ute og her hjemme, og næringslivet spiller en nøkkelrolle for at vi skal lykkes, sier hun i pressemeldingen.

UN Global Compact er FNs organisasjon for bærekraftig næringsliv.

Omtalte personer

Oda Bjerkan

Administrerende direktør, UN Global Compact Norge

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024