Om  
Olof Skoog

Svensk diplomat blir spesialrepresentant i Ministerrådet

Medlemslandene i EUs ministerråd har utnevnt en ny spesialrepresentant for menneskerettigheter, den svenske diplomaten Olof Skoog. Hans kommer fra stillingen som sjef for EUs delegasjon til FN.

Sjefen for EUs FN-delegasjon, den svenske diplomaten Olof Skoog, blir Ministerrådets spesialrepresentant for menneskerettigheter. Han tiltrer stillingen 1. mars.
Sjefen for EUs FN-delegasjon, den svenske diplomaten Olof Skoog, blir Ministerrådets spesialrepresentant for menneskerettigheter. Han tiltrer stillingen 1. mars.Foto: REUTERS/Mike Segar

EUs spesialrepresentanter, ni til sammen, har til oppgave å fremme EUs interesser i bestemte saker eller regioner. De særlige representantene er organisert under Unionens høye representant for utenrikssaker og sikkerhetspolitikk, Josep Borrell.

Når åremålet til den nåværende spesialrepresentanten for menneskerettigheter, Eemon Gilmore, utløper, vil han bli etterfulgt av den svenske diplomaten Olof Skoog. Olof Skoog har hatt en rekke ambassadøroppdrag, og har frem til nå vært sjef for EUs FN-delegasjon.

I den nye rollen vil Skoog blant annet få ansvar for «dialoger om menneskerettigheter med regjeringer i tredjeland og internasjonale og regionale organisasjoner, samt med sivilsamfunnsorganisasjoner og andre relevante aktører».

Han tiltrer den nye stillingen 1. mars, i første omgang for en periode på to år. 

Les også

---

Denne saken ble først publisert i svenske Altinget og er oversatt av Ingrid Skovdahl.

Omtalte personer

Olof Skoog

Spesialrepresentant for menneskerettigheter, EUs ministerråd

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00