Om  
Snorre Valen

Tidligere SV-topp blir Morgenbladet-kommentator

Tidligere SV-nestleder Snorre Valen gir seg som redaktør i Trønderdebatt. Nå skal han skrive om politikk og samfunn for Morgenbladet. 

BYTTER BEITE: – Rikspressen og greier! Snorre Valen annonserer at han skifter jobb til høsten. 
BYTTER BEITE: – Rikspressen og greier! Snorre Valen annonserer at han skifter jobb til høsten. Foto: Jil Yngland / NTB
Eira Lie Jor

– Rikspressen og greier! Det blir skikkelig vemodig, men i høst forlater jeg Trønderdebatt og får en jobb jeg både gleder meg fryktelig til, og tror jeg vil lære masse av, skriver Snorre Valen på Facebook. 

Fra høsten av blir han fast ansatt som kommentator i Morgenbladet og blir med det en del av avisens debatt- og idéavdeling, hvor han skal skrive om politikk og samfunnsliv. I kommentarfeltet under sitt eget innlegg skriver han at han «stort sett» skal jobbe fra Trondheim. 

Snorre Valen var nestleder i SV fra 2015–2019, men bestemte seg i 2018 for å ikke stille til gjenvalg som nestleder i SV.

– Jeg har tenkt meg grundig om og kommet fram til at tiden er moden for å ta et steg ut av politikken nå. Jeg har hatt politiske verv sammenhengende siden jeg var 18 år, og da kan det være lurt og sunt med en pause, sa Valen da. 

Året før hadde han bestemt seg for å ikke stille til gjenvalg på Stortinget. Valen satt på Stortinget for SV i to perioder, fra 2009 til 2017. 

Han har de siste fire årene vært redaktør for Trønderdebatt. Fra 2022 er han også leder av Kringkastingsrådet i NRK. 

Morgenbladet-redaktør Sun Heidi Sæbø sier til Medier24 at han blir et viktig ledd i å styrke avisas digitale satsning. 

– Vi jobber målrettet nå for å utvikle avisen digitalt, og Snorre vil være svært viktig i denne satsingen. Ikke bare er han en av Norges mest markante samfunnsdebattanter, han har også verdifull erfaring med å gjøre meningsjournalistikk av høy kvalitet, tilgjengelig for flere, sier Sæbø til avisa. 

Les også

Omtalte personer

Snorre Valen

Kommentator i Morgenbladet (påtroppende)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00