Ett skritt nærmere advarsel på vinflaskene. Kjerkol ber Helsedirektoratet komme med konkrete forslag

Helsedirektoratet har nå fått beskjed fra helseminister Ingvild Kjerkol om å vurdere hvordan vin, brennevin og annet alkoholholdig drikke kan utstyres med advarsler om helserisiko. Direktoratet har fått den konkrete oppgaven i nytt oppdragsbrev fra Helse- og omsorgsdepartementet.

Alkohol kan øke risikoen for sykdom. Både Helsedirektoratet og Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler en slik merking, og det er lenge blitt jobbet med saken i EU.
Alkohol kan øke risikoen for sykdom. Både Helsedirektoratet og Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler en slik merking, og det er lenge blitt jobbet med saken i EU.Foto: Gorm Kallestad / NTB
Solveig Ruud

Norge er nå et godt skritt nærmere en merking av helserisiko ved å drikke alkohol.  

Alkohol kan øke risikoen for sykdom, blant annet for kreft. Av den grunn foreslo Helsedirektoratet i fjor at man burde gå inn for å merke alkohol med en advarsel om denne faren. Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler en slik merking, og det er lenge blitt jobbet med saken i EU. Der har imidlertid vinprodusenter i Italia og Tyskland forsøkt å stoppe et slikt forslag.

Helsedirektoratatet får nå beskjed fra departementet om å følge opp utredningen fra i fjor og «vurdere praktiske løsninger for å innføre advarselsmerking av alkoholholdig drikk».

Altinget logoHelse
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om helse samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00