Ett skritt nærmere advarsel på vinflaskene. Kjerkol ber Helsedirektoratet komme med konkrete forslag
Helsedirektoratet har nå fått beskjed fra helseminister Ingvild Kjerkol om å vurdere hvordan vin, brennevin og annet alkoholholdig drikke kan utstyres med advarsler om helserisiko. Direktoratet har fått den konkrete oppgaven i nytt oppdragsbrev fra Helse- og omsorgsdepartementet.
![Alkohol kan øke risikoen for sykdom. Både Helsedirektoratet og Verdens helseorganisasjon (WHO) anbefaler en slik merking, og det er lenge blitt jobbet med saken i EU.](https://www.altinget.no/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=2560,f=jpeg/https://legacy.altinget.no/images/article/918/2284.jpg)
![Solveig Ruud](https://www.altinget.no/cdn-cgi/image/q=80,fit=crop,w=64/https://legacy.altinget.no/images/Writers/42-solveig-ruud-2-48.jpg)
Solveig Ruud
Politisk journalistNorge er nå et godt skritt nærmere en merking av helserisiko ved å drikke alkohol.
Alkohol kan øke risikoen for sykdom, blant annet for kreft. Av den grunn foreslo Helsedirektoratet