Om  
Magne Wang Fredriksen

Ny generalsekretær i LHL

Magne Wang Fredriksen blir ny generalsekretær i LHL. Han kommer fra samme stilling i MS-forbundet.

Magne Wang Fredriksen starter i jobben som generalsekretær i LHL 1. januar 2025.
Magne Wang Fredriksen starter i jobben som generalsekretær i LHL 1. januar 2025.Foto: Christine Kristoffersen / Hjernerådet
Silje Sjursen Skiphamn

– Vi er svært glade for å kunne ønske Magne Wang Fredriksen velkommen som ny generalsekretær i LHL. Hans brede erfaring og engasjement for pasient- og brukerorganisasjoner vil være en stor ressurs for oss, sier sier Else Magni Horten, styreleder i LHL, i en pressemelding.

– I tillegg har han dyp forståelse for helsetjenestens utfordringer i årene fremover. Vi ser frem til å jobbe sammen med Magne for å styrke LHLs arbeid på vegne av våre pasientgrupper.

LHL er en medlemsorganisasjon for mennesker med hjerte-, kar- og lungesykdom, allergi, hjerneslag, afasi og deres pårørende. Det er sentralstyret i organisasjonen som har ansatt Fredriksen.

Samme stilling

Den nye generalsekretæren kommer fra samme stilling i MS-forbundet, og har tidligere også vært generalsekretær i Norges Parkinsonforbund. I tillegg er han styreleder i Hjernerådet, og styremedlem i Stiftelsen Dam og Virke Ideell og Frivillig.

Fredriksen satt i Helsepersonellkommisjonen og ekspertgruppen for utvikling av den nye Prioriteringsmeldingen i helsetjenesten. Han er også medlem i Helse- og omsorgsdepartementets kontaktforum for brukere av helse- og omsorgstjenesten. 

– Jeg er svært takknemlig for tilliten jeg har fått fra LHL. Dette er en organisasjon med en stolt historie og et viktig samfunnsoppdrag, sier Fredriksen.

– Jeg ser frem til å bidra til videreutviklingen av LHL og arbeidet for våre medlemmer LHL har store muligheter og jeg gleder meg til å bidra til dette sammen med dyktige ansatte og engasjerte tillitsvalgte.

Magne Wang Fredriksen starter i sin nye jobb 1. januar 2025.

Den forrige ble oppsagt

Den forrige generalsekretæren i LHL, Frode Jahren, ble i fjor høst oppsagt av sentralstyret. Styreleder Horten uttalte til DN at det ikke lenger var gjensidig tillit mellom styret og Jahren, og at det ikke hadde vært mulig å komme frem til en frivillig løsning. 

Ifølge avisen har LHL de siste årene hatt store økonomiske problemer og tapt flere hundre millioner i egenkapital. DN fortalte også om et avdragsfritt og usikret lån på tre millioner kroner som Jahren hadde fått fra LHL.

Horten avviste imidlertid at det var noen sammenheng mellom dette og oppsigelsen av generalsekretæren.

– For sentralstyrets del er det viktig å understreke at lånesaken hverken har vært avgjørende eller utløsende for at sentralstyret nå ser det som nødvendig å gå til oppsigelse av Jahren, sa hun til DN.

Omtalte personer

Magne Wang Fredriksen

Påtroppende generalsekretær i LHL

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024