Grønt overblikk uke 16: Terje Aasland til energiskravling i Brussel og Fornybar Norge samler toppolitikere i Bodø

SV vil ha nasjonalparker i by inn i naturmangfoldsloven, Det internasjonale pengefondet kommer med sin økonomiske værmelding og fristen for innspill går ut på Høyre og Venstres nye elektrifiseringsløsning og regjeringens brukthandel-grep.

Energimister Terje Aasland (Ap) sammen med EU-kommissær for energi Kadri Simson under energikonferansen mellom Norge og EU i Brussel i fjor.
Energimister Terje Aasland (Ap) sammen med EU-kommissær for energi Kadri Simson under energikonferansen mellom Norge og EU i Brussel i fjor.Foto: Cornelius Poppe / NTB
Jakob Bjørnøy

Mandag 15. april

  • Energiminister Terje Aasland (Ap) reiser til EUs uformelle energiministermøte i Brussel. Tema er styrking av energiifrastrukturen.
  • Senterpartiet har landsstyremøte mandag og tirsdag, hvor de blant annet skal behandle en uttalelse om «en historisk kursendring for jurdbruket».
  • Hellas er mandag til onsdag vert for den niende havkonferansen i serien «Our Ocean Conference» i Aten. De samler regjeringer, sivilsamfunn, forskningsinstitusjoner og privat sektor rundt havvern-saken. Tap av biologisk mangfold, bærekraftig fiske, skipsfart og forurensning er blant temaene som skal diskuteres.
  • Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) reiser til San Fransisco sammen med kronprinsen for å fremme næringssamarbeid innenfor grønn omstilling og digitalisering.

Tirsdag 16. april

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her
0:000:00