Analyse av 
Magnus Takvam

Melkøya – En usikker løsning (for alle andre enn Equinor)

Regjeringens beslutning 8. august om å si ja til elektrifisering av Melkøya, ble plutselig en hovedsak i valgkampen. Den eneste sikre vinneren blant aktørene så langt, er Equinor, skriver politisk kommentator Magnus Takvam.

Min konklusjonen om at Equinor er «vinneren» er basert på det faktum at regjeringen har svart ja på søknaden om å forlenge produksjonen av flytende gass, LNG på Snøhvit, slik rettighetshaverne har søkt om. For dem er det det viktigste, skriver Magnus Takvam. 
Min konklusjonen om at Equinor er «vinneren» er basert på det faktum at regjeringen har svart ja på søknaden om å forlenge produksjonen av flytende gass, LNG på Snøhvit, slik rettighetshaverne har søkt om. For dem er det det viktigste, skriver Magnus Takvam. Foto: Fredrik Varfjell / NTB / Anne Elisabeth Næss /Altinget
Magnus Takvam

Hvorfor er Equinor vinner? 

Min konklusjonen om at Equinor er «vinneren» er basert på det faktum at regjeringen har svart ja på søknaden om å forlenge produksjonen av flytende gass, LNG på Snøhvit, slik rettighetshaverne har søkt om. For dem er det det viktigste.

Alle andre viktige premisser om ny fornybar kraft og nye overføringslinjer er usikre, men vedtaket sikret det mest avgjørende for Equinor.

Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00