Naturvernforbundet raser etter gigantregning og tap i retten – nå strømmer medlemmer og penger inn

100.000 kroner ble vippset inn til Naturvernforbundets kasse onsdag kveld, og torsdag har både gaver og medlemmer fortsatt å strømme inn. Tapet i retten om deponering i Førdefjorden engasjerer. Naturvernforbundet vurderer fortsatt om de skal anke. – Kampen fortsetter uansett, sier leder Truls Gulowsen. 

Leder Truls Gulowsen i Naturvernforbundet (t.h.) , leder Gytis Blazevicius i Natur og Ungdom og advokat Amund Noss fra CMS Kluge kommenterer dommen i rettsaken der Naturvernforbundet og Natur og Ungdom har saksøkt staten for å tillate dumping av gruveavfall i Førdefjorden. Dommen ble offentliggjort onsdag kveld. 
Leder Truls Gulowsen i Naturvernforbundet (t.h.) , leder Gytis Blazevicius i Natur og Ungdom og advokat Amund Noss fra CMS Kluge kommenterer dommen i rettsaken der Naturvernforbundet og Natur og Ungdom har saksøkt staten for å tillate dumping av gruveavfall i Førdefjorden. Dommen ble offentliggjort onsdag kveld. Foto: Heiko Junge / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

Gulowsen opplyser til Altinget fredag at det kom 200 nye medlemmer i løpet av onsdag kveld, i timene etter at dommen i Fjordsøksmålet ble forkynt. Og at det fortsatte å strømme inn medlemmer utover torsdag og fredag. Status fredag ettermiddag var en medlemsvekst på 726 og over 400.000 kroner i gaver. 

De kom i tillegg til 141 medlemmer som hadde meldt seg inn dagene før domsavsigelsen.

– Det er klart at en slik respons er motiverende, i en ellers svart uke for naturen. Jeg har inntrykk av at det er mange som er ganske lei av statens overkjøring av grunnleggende miljøhensyn for tiden, og tenker det er bra at folk reagerer på det ved å melde seg inn i en seriøs miljøorganisasjon framfor å bli lammet av natursorg, sier Truls Gulowsen til Altinget. 

Dokumentation

Her kan du lese hele dommen i Fjordsøksmålet. Avsagt av Oslo tingrett onsdag 10. januar. 


Altinget logoKlima og Energi
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om klima og energi samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00