Nei til at Sametingspresidenten får taletid i stortingssalen

Sametingspresident Silje Karine Muotka (NSR) ønsket å bli invitert til Stortinget for å komme med en egen redegjørelse i Fosen-saken, slik at det ikke bare var statsråden sin side som kom frem. Isteden må hun vente til sommeren før hun kan legge frem sitt syn. Det blir ikke i stortingssalen, og i en helt annen anledning enn Fosen-saken.

Sametingspresident Silje Karine Muotka gav statsminister Jonas Gahr Støre taletid
i Sametinget. Selv fikk hun nei til å tale i Stortinget. Hun ble isteden
invitert til å legge frem sitt syn i Fosen-saken til sommeren, men da i et eget
arrangement i lagtingssalen, hvor fokuset skal være en annen sak.
Sametingspresident Silje Karine Muotka gav statsminister Jonas Gahr Støre taletid i Sametinget. Selv fikk hun nei til å tale i Stortinget. Hun ble isteden invitert til å legge frem sitt syn i Fosen-saken til sommeren, men da i et eget arrangement i lagtingssalen, hvor fokuset skal være en annen sak. Foto: Jan Langhaug / NTB
Christina Guldstad

Stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap) henviser til Grunnloven og sier til Altinget at sametingspresidenten vil bli invitert til et eget arrangement i lagtingssalen. Han understreker at talerstolen er forbeholdt stortingsrepresentantene og regjeringsmedlemmene. Sametingspresidenten blir derfor ikke det femte unntaket, på tross av den pågående Fosen-saken.