Om  
Marius Holm

Ny styreleder i Regnskogfondet

Marius Holm er valgt til ny styreleder i Regnskogfondet. Den ferske styrelederen påpeker at Norge må forstå sitt globale ansvar.

Marius Holm er valgt til ny styreleder i Regnskogsfondet. 
Marius Holm er valgt til ny styreleder i Regnskogsfondet. Foto: Mads Kristiansen
Nora Didriksen

Marius Holm er valgt til styreleder i Regnskogfondet. Han tar over ledervervet fra Kari Bucher, som trer inn som fondets nestleder. 

− Gjennom alle årene i klima- og miljøbevegelsen har jeg alltid hatt et godt øye til Regnskogfondet, en organisasjon som har hatt store og viktige gjennomslag. Derfor er det veldig spennende å få lov til å være med på dette vinnerlaget, sier Holm i en pressemelding.

Holm er utdannet Cand.Agric (M.Sc.) i økonomi og ressursforvaltning ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet i Ås, samt et årsstudie i økonomi ved University of KwaZulu-Natal i Sør-Afrika.

Han arbeider til daglig som konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Vy. Han har lang erfaring fra miljøbevegelsen, blant annet som daglig leder i Miljøstiftelsen Zero og nestleder i Bellona.

− Jeg er opptatt av at norsk klima- og miljøpolitikk må ha verden som arena. Hensikten er jo at vi skal løse klima og miljøkrisen, da må vi bruke de muligheter vi har, til å utgjøre en størst mulig global forskjell, sier Holm.

Holm minner om at da Jens Stoltenberg i 2007 lanserte den norske regnskogssatsingen på FNs klimakonferanse på Bali, sa han at «alle vet hvordan man IKKE hogger ned et tre».

− Mange av oss tenkte nok at regnskogsbevaring også er ganske komplisert, men vi har vist at det virker. Bevaring av regnskogen bør fortsatt være en av pilarene i klimapolitikken, sier Holm.

Omtalte personer

Marius Holm

Konserndirektør for kommunikasjon og samfunnskontakt, Vy, styreleder, Regnskogsfondet
M.Sc. Cand.agric, økonomi og ressursforvaltning (Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, 2000)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00