Om  
Hans Inge Myrvold
Ole André Myhrvold

Sp-politiker går fra helse- til miljø- og energikomitéen

Senterpartiets stortingsgruppe er reorganisert etter at Ola Borten Moe kom tilbake til stortinget og Geir Pollestad har blitt statsråd. Slik blir kabalen. 

Hans Inge Myrvold blir Sps nye medlem i energi- og miljøkomitéen. Han forlater helsekomitéen. 
Hans Inge Myrvold blir Sps nye medlem i energi- og miljøkomitéen. Han forlater helsekomitéen. Foto: Senterpartiet
Veslemøy Hedvig Østrem

Senterpartiets stortingsgruppe har i sitt gruppemøte 14. september vedtatt en innstilling til sammensetning av Senterpartiets fraksjoner i Stortingets fagkomiteer.

Hans Inge Myrvold forlater helsekomiteen og går over i energi- og miljøkomiteen. Myrvold ble valgt inn på Stortinget fra Hordaland i 2021. 

Ole André Myhrvold forlater energi- og miljøkomiteen. Han får den mektige rollen som blir ny fraksjonsleder for Senterpartiet i finanskomiteen. Han etterfølger dermed Geir Pollestad som forhandlingsleder for Senterpartiet når statsbudsjett skal behandles. Pollestad hadde rollen før han ble landbruks- og matminister i regjeringen Støre.

– Dette er en spennende og krevende oppgave som jeg ser frem til. Målet er å videreføre det gode samarbeidet om budsjett som vi har mellom Ap, SV og Sp. Vi skal fortsatt sikre økonomisk trygghet og små forskjeller for folk, sier Ole André Myhrvold i en pressemelding.

Han har vært innvalgt som stortingsrepresentant fra Østfold siden 2017.

Marit Arnstad som er parlamentarisk leder i Senterpartiet mener Myhrvold er en stødig politiker og har gjort en viktig jobb for Senterpartiet i energi- og miljøkomiteen.

– Vi ser frem til å dra nytte av hans erfaring i rollen som forhandlingsleder og fraksjonsleder for Senterpartiet i finanskomiteen» sier parlamentarisk leder i Senterpartiet, Marit Arnstad.

Ola Borten Moe, tidligere forsknings- og utdanningsminister, kommer inn som menig medlem i utenriks- og forsvarskomiteen. Han måtte gå av som statsråd i sommer, etter aksjekjøp blant annet i forsvarsindustrien. Moe har tidligere sittet både i energi- og miljøkomiteen, kommunalkomitéen og i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

{{factbox:837:C}} 

Omtalte personer

Hans Inge Myrvold

Fast møtende vararepresentant (Sp), Stortinget, medlem, energi- og miljøkomiteen

Ole André Myhrvold

Stortingsrepresentant (Sp), fraksjonsleder, Finanskomiteen
informasjon og samfunnskontakt (Høyskolen i Hedmark, 2001), ex.phil. og ex.fac. (Universitetet i Oslo, 1999)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00