102 dager igjen til valget: Ap faller under «magisk grense» på fersk kommunemåling

Trøsten i Arbeiderpartiet denne våren har vært at kommunemålinger gir en mer akseptabel oppslutning enn stortingsmålinger. Men på junimålingen for Altinget og ABC Nyheter dumper partiet ned på 19-tallet. Sp klatrer derimot noen små skritt oppover, og Høyre jubler over å ta grep om helt nye velgergrupper. 

Tonje Brenna må svare for Aps dårlige målinger, nå faller partiet under det viktige 20-tallet for første gang på en lokalvalgsmåling denne våren. 
Tonje Brenna må svare for Aps dårlige målinger, nå faller partiet under det viktige 20-tallet for første gang på en lokalvalgsmåling denne våren. Foto: Terje Pedersen / NTB
Veslemøy Hedvig Østrem

– Dette er ikke godt nok. Vi jobber intenst med å styrke oss fram til kommunevalget. I høstens valg er det tusenvis av kandidater som stiller til valg for å gjøre skolen enda bedre, for å satse på eldreomsorgen, for å kutte utslipp og for å skape nye arbeidsplasser i sin kommune, sier Tonje Brenna til ABC Nyheter og Altinget.

Nå er det den ferske nestlederens lodd å måtte kommentere de svakte tallene for Arbeiderpartiet på måling etter måling. I kommunemålingen som Opinion har gjennomført for de to nettavisene, faller Ap ned på 19,2 prosents oppslutning. Det er en tilbakegang fra vår forrige kommunemåling på 1,1 prosent.

Det siste halve året har flere lokalvalgsmålinger ligget midt på 20-tallet for Ap, og dermed gitt partiet et håp om at det står litt bedre lokalt enn nasjonalt. Det gjør det forsåvidt også i juni, for Aps tall for stortingsvalg, som ble offentliggjort torsdag, var på 16,2 prosent. 

Dette er ikke godt nok. Vi jobber intenst med å styrke oss fram til kommunevalget.

Tonje Brenna, nestleder, Ap

Altinget logoLøvebakken
Ønsker du å lese artikkelen?
Du får politiske nyheter og analyser om løvebakken samt tilgang til løpende debatt på feltet.
Les mer om priser og kjøpsbetingelser her.
0:000:00