Om  
Erik Abild

Tidligere rådgiver for kronprinsen blir avdelingsdirektør i Norad

Erik Abild er ansatt som ny avdelingsdirektør for humanitær og helhetlig innsats i Norad.

Norad har ansatt Erik Abild som avdelingsdirektør for humanitær og helhetlig innsats. 
Norad har ansatt Erik Abild som avdelingsdirektør for humanitær og helhetlig innsats. Foto: Nora Sandberg/Røde Kors
Ingrid Skovdahl

– Jeg ser veldig frem til å bli del av Norad og bidra til å gjøre en forskjell. Jeg går til jobben med stor ansvarsfølelse og ydmykhet for krevende oppgaver, sier Erik Abild i en pressemelding fra Norad.

Abild kommer fra stillingen som regionsjef i Norges Røde Kors, der han har hatt ansvar for den humanitære innsatsen i Ukraina. Han har også vært ansatt i Flyktninghjelpen og NORWAC og ledet operasjoner i Syra og Gaza.

Den nye Norad-direktøren har i tillegg jobbet som rådgiver for Kronprins Haakon, og har en mastergrad i humanitære studier fra Universitetet i Oxford.

Nå ser han frem til å fortsette det humanitære arbeidet i en ny stilling.

–  Vi skal forvalte milliarder, men det skal handle om mennesker – mennesker i Gaza, Sudan og Afghanistan. Målet til Norges humanitære innsats er å redde liv, lindre nød og ivareta menneskers verdighet i kriser. I den nye avdelingen skal vi bidra til at den helhetlige innsatsen fra Norge gjør en enda større forskjell, sier Abild.

Avdelingen for humanitær og helhetlig innsats som Abild nå skal lede, består av to seksjoner: seksjon for humanitær innsats og seksjon for forebygging og stabilisering. Det er første gang Norad skal forvalte humanitær bistand, etter en avgjørelse fra regjeringen i fjor. Til nå har ansvaret ligger hos Utenriksdepartementet.

Norad-sjef Bård Vegar Solhjell mener Erik Abild er rett person til å lede dette arbeidet.

– Erik er en strategisk og klok leder med betydelig innsikt i realitetene på bakken. Jeg er svært glad for at han har takket ja til å lede den nye avdelingen, sier han og fortsetter:

– Vi står i en virkelighet hvor mange områder i verden er preget både av konflikt, akutt nød, klimakrise og behov for langsiktig kapasitetsygging. I det arbeidet må vi tenke både humanitært og helhetlig, og til det er Erik rette person, sier Bård Vegar Solhjell.

Les også

Omtalte personer

Erik Abild

Påtroppende avdelingsdirektør for humanitær og helhetlig innsats (1. aug), Norad, regionsjef, Norges Røde Kors
master, Forced Migration (Universitetet i Oxford)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00