Om  
Ferhat Güven

Trekker seg som byråd – før byrådet er i gang

Ferhat Güven ble nylig presentert som finansbyråd i Trondheim. Nå trekker han seg fra rollen, skriver Adresseavisen. 

SLIK SÅ DET UT: Da det første byrådet i Trondheim ble presentert. Nå er det klart at en av byrådene trekker seg - allerede før byrådet har kommet i gang. 
SLIK SÅ DET UT: Da det første byrådet i Trondheim ble presentert. Nå er det klart at en av byrådene trekker seg - allerede før byrådet har kommet i gang. Foto: Trondheim kommune
Eira Lie Jor

13. juni innføres parlamentarismen, og dermed også et byråd, i Trondheim. For få uker siden ble det nye byrådet presentert, og Ferhat Güven fra Høyre ble presentert som ny finansbyråd. 

Adresseavisen skrev før helgen en sak om Güvens involvering i to alvorlige konkurser. Nå melder han selv at han ikke kommer til å bli en del av byrådet i Trondheim. 

– Gjennom helgen har jeg hatt dialog med familie, venner og kolleger og kommet frem til at jeg på nåværende tidspunkt ikke bør gå inn i byrådet. Saken som ble publisert før helgen har vært krevende og skapt uro, skriver han i en melding til Adresseavisen. 

Han understreker at han kommer til å fortsette å være aktiv i Høyres bystyregruppe i byen. Påtroppende byrådsleder Kristian Dahlberg Hauge sier til NRK at de nå skal kartlegge alternative kandidater og finne en god erstatter innen 13. juni, når det nye byrådet skal troppe på. 

– Vi hadde en god prat i dag tidlig der han informerte om beslutningen om at han ønsker å fratre som byråd, sier han ifølge NRK. 

Les også

Omtalte personer

Ferhat Güven

Leder av finans og næringskomiteen i Trondheim Bystyre (H), daglig leder i Optimum Regnskap AS
Master i offentlig administrasjon (Copenhagen Business School, 2015), Siviløkonom (Handelshøgskolen Nord, 2011), bachelor i forretningsadministrasjon (Handelshøyskolen BI, 2009)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00