Om  
Helge Rager Furuseth

Helge Rager Furuseth får sikkerhetsjobb på Stortinget

Furuseth fungerte som NSM-direktør etter Sofie Nystrøms avgang.

Helge Rager Furuseth har fått seg jobb på Stortinget.
Helge Rager Furuseth har fått seg jobb på Stortinget.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Frode Andresen

Tidligere assisterende direktør i Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM), Helge Rager Furuseth, blir leder for den nyopprettede sikkerhets- og beredskapsavdelingen på Stortinget. Det bekrefter Furuseth overfor VG.

Furuseth tok over som midlertidig direktør for NSM da Sofie Nystrøm gikk av som NSM-direktør i desember. Nystrøm gikk av etter at det ble kjent at etaten hadde inngått en leieavtale med utleier Norwegian Property som inkluderte et lån på 200 millioner kroner. Lånet har blitt stemplet som grunnlovsstridig.

Furuseth var midlertidig NSM-direktør i bare noen uker før Lars Christian Aamodt tok over. Aamodt fungerte som NSM-direktør i et halvt år, før Arne Christian Haugstøyl nå har tatt over som fast NSM-direktør.

Nylig fortalte Sofie Nystrøm Altinget om sin nye jobb som daglig leder for det nyoppstartede selskapet Fortified Technologies. Kundelisten skal inkludere flere store, internasjonale navn.

– Det er store aktører som forstår hvilken teknologiutfordring de står i og ønsker bistand i å stake ut en ny strategi eller retning, sa Nystrøm til Altinget.

Les også

Omtalte personer

Helge Rager Furuseth

Leder, Sikkerhets- og beredskapsavdelingen, Stortinget

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

Altinget logo
Oslo | København | Stockholm | Brussel
Politikk har aldri vært viktigere
AdresseAkersgata 320180 OsloBesøksadresseGrensen 150180 OsloOrg.nr. 928934977[email protected]
Sjefredaktør og ansvarlig utgiver:Veslemøy ØstremCFOAnders JørningKommersiell direktør:Marius ZachariasenAdministrerende direktørChristoph NørgaardStyreleder og utgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024