Om  
Jonas Gahr Støre
Trygve Slagsvold Vedum

Innfører aksjeforbud i regjeringen

Jonas Gahr Støre og Trygve Slagsvold Vedum strammer inn regelverket for aksjehandel, i både regjeringen og i finansdepartementet. 

Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum strammer inn reglene for aksjehandel, både for politisk ledelse og ansatte ved SMK og i finansdepartementet. 
Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum strammer inn reglene for aksjehandel, både for politisk ledelse og ansatte ved SMK og i finansdepartementet. Foto: Tuva Åserud / NTB

Det strammes inn etter de siste måneders avsløringer om aksjehandel og inhabilitet. 

Onsdag kveld meldte VG at det innføres forbud mot at ansatte ved Statsministerens kontor, SMK, handler i aksjer og andre finansielle instrumenter i forbindelse med statsbudsjettet. Forbudet gjelder fra 7. september og fram til regjeringens forslag til statsbudsjett for 2024 er lagt fram for Stortinget 6. oktober.

Det opplyser kommunikasjonssjef Anne Kristin Hjukse til VG. 

Den samme regelen er også innført i Finansdepartementet, som en permanent ordning i forbindelse med statsbudsjettet. 

Det innføres et årlig handleforbud fra 1. august og fram til statsbudsjettet blir offentlig ved fremleggelsen i Stortinget. 

Begrunnelsen for forbudet er at statsbudsjettet inneholder forslag som påvirker norsk økonomi, og som også kan ha mye å si for verdien av enkeltselskap. 

Reglene for statsråder og politisk ledelse i regjeringssystemet og hvorvidt de kan handle i aksjer, ble skjerpet inn fra 30. august.

Omtalte personer

Jonas Gahr Støre

Statsminister (Ap)
statsviter (Institut d'Études Politiques de Paris, 1985), (Sjøkrigsskolen, 1980)

Trygve Slagsvold Vedum

Finansminister (Sp), partileder, parlamentarisk nestleder, stortingsrepresentant
bachelor, sosiologi og statsvitenskap (Universitetet i Oslo, 2002)

E-postPolitikk har aldri vært viktigere

Få GRATIS nyheter fra Norges første rendyrkede politiske redaksjon

0:000:00